Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
15. januára 2014 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

V Brezne chcú stavať elektráreň na biomasu

Ako potenciálny investor uvádza v zámere, ktorý predložil na posúdenie vplyvov na životné prostredie, elektrinu by mala vyrábať na princípe spaľovania drevnej štiepky a slamených brikiet technológiou organického Rankinovho cyklu. Odpadové teplo z chladenia elektrárne sa má využívať v akvakultúrnom hospodárstve na pestovanie rias a chov rýb a kôrovcov.

„Základnou filozofiou výstavby elektrárne je využiť regionálne dostupné zdroje obnoviteľnej energie na výrobu elektrickej energie so synergickou činnosťou akvakultúrneho hospodárstva, ktoré využije inak odpadové nizkopotenciálne teplo. Táto činnosť prinesie doplnkové pracovné príležitosti pre obyvateľov mesta Brezno,“ uvádza firma Clean Eternal Energy v predloženom zámere.

Zdroj: SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.