Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
14. januára 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Royal Dutch Shell údajne do dvoch rokov predá aktíva za 15 miliárd USD

Podľa spomínaných informácií by Shell, do vedenia ktorého od začiatku tohto roka nastúpil Ben van Beurden, mal predať niektoré z ropných ložísk v Severnom mori, ako aj časť rafinérskeho portfólia a niektoré projekty v počiatočných štádiách. Firma sa k zverejneným informáciám nevyjadrila.

Britsko-holandská spoločnosť ešte v októbri uviedla, že v rokoch 2014 a 2015 „výrazne“ zvýši tempo predaja aktív. Analytici a bankári sa domnievajú, že medzi aktíva určené na predaj by okrem projektov v Severnom mori mohli patriť aj ropné bloky firmy v Nigérii, ako aj vyše 23-% podiel Shellu v austrálskej spoločnosti Woodside Petroleum. Výsledky za 4. kvartál by firma mala oznámiť 30. januára.

(1 EUR = 1,3667 USD)

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.