Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
27. decembra 2013 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Prudký pokles žiadostí o podporu v USA posunul cenu WTI k úrovni 100 USD

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou vo februári dosiahla v popoludňajších hodinách v Európe 99,67 USD (72,15 eura) za barel, čo v porovnaní so štvrtkovou uzávierkou predstavuje rast o 12 centov. Cena severomorskej ropnej zmesi Brent klesla o 2 centy na 111,96 USD/barel.

Vo štvrtok 26. decembra vzrástla cena WTI na záver obchodovania o 33 centov na 99,55 USD za barel. Dnes sa posunula opäť mierne smerom nahor, keď ju podporilo americké ministerstvo práce, ktoré vo štvrtok oznámilo, že počet žiadostí o podporu v nezamestnanosti klesol v USA za minulý týždeň o 42.000 na sezónne upravených 338.000. To znamená najväčší pokles od novembra minulého roka.

Trhy okrem toho očakávajú aj pokles ropných zásob za minulý týždeň. Počítajú s tým, že zásoby klesli o 2,3 milióna barelov. Ministerstvo energetiky malo údaje zverejniť už v stredu, avšak pre sviatky sa informácia posunula o dva dni.

(1 EUR = 1,3814 USD)

Copyright © TASR 2013

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.