Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
24. decembra 2013 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Cena americkej ropy v pondelok klesla pod 99 USD za barel

Februárový kontrakt na americkú ropu Brent v pondelok na newyorskej komoditnej burze oslabil o 41 centov na 98,91 USD za barel (159 litrov). Zobchodované objemy boli tradične nižšie vzhľadom na blížiace sa vianočné sviatky. Ropa Brent s februárovým kontraktom v pondelok zlacnela o 21 centov na 111,56 USD za barel.

Minulý týždeň cena čierneho zlata vzrástla takmer o 3 %. Hlavnou príčinou boli signály oživovania americkej ekonomiky. Niektorí analytici z dôvodu zlepšovanie situácie v ekonomike USA, čo by malo viesť k zvýšeniu dopytu po energiách, očakávajú, že cena americkej ropy opäť čoskoro prekročí úroveň 100 USD za barel. Naposledy sa americká ropa predávala nad touto úrovňou v polovici októbra.

(1 EUR = 1,3702 USD)

Copyright © TASR 2013

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.