Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
6. decembra 2013 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Ceny ropy dnes ďalej rastú

Podľa spresnených výsledkov sa totiž výkon americkej ekonomiky v 3. kvartáli zvýšil medziročne až o 3,6 %, a nie o 2,8 %, ako uvádzal pred mesiacom prvý rýchly odhad. Výraznejší rast hospodárstva zlepšuje šance na zvýšenie dopytu po rope. Navyše, pozitívne správy prišli aj z amerického trhu práce, kde počet žiadostí o podporu v nezamestnanosti klesol na dvojmesačné minimum.

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v januári sa dnes o 1:15 v Singapure predával za 97,39 USD (71,64 eura). To je o 1 cent viac ako v predchádzajúci deň, keď WTI zdražela o 18 centov a obchodovanie uzavrela na úrovni 97,38 USD, čo bola jej najvyššia uzatváracia cena od 29. októbra.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, sa dnes zvýšila o 28 centov na 111,26 USD/barel.

(1 EUR = 1,3594 USD)

Copyright © TASR 2013

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.