Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
4. decembra 2013 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Čína: Počet obetí výbuchu ropovodu stúpol na 62

V utorok o tom prostredníctvom siete Sina Weibo informovala miestna samospráva, podľa ktorej v pondelok našli telo poslednej nezvestnej osoby. Potrubie patriace štátnemu podniku Sinopec vybuchlo niekoľko hodín po tom, ako z neho začala v blízkosti morského pobrežia unikať ropa. Na zverejnených záberoch bolo vidieť oblaky hustého dymu, zničené cesty a prevrátené autá. Samospráva deň po udalosti oznámila, že približne 18-tisíc obyvateľov mesta sa po výbuchu podrobilo evakuácii. Havária totiž vyvolala obavy zo zamorenia ovzdušia toxickými látkami a spôsobila tiež výpadky v dodávkach vody, plynu a elektriny. Príčinu výbuchu vyšetrovatelia stále neoznámili, polícia však medzičasom zadržala siedmich vedúcich pracovníkov podniku Sinopec.

Smrteľné priemyselné havárie sú v Číne stále pomerne časté, čo býva pripisované nedôslednej kontrole dodržiavania bezpečnostných predpisov alebo korupcii. Podľa štátnych médií si nehody na čínskych pracoviskách v prvej polovici roka 2013 vyžiadali okolo 28-tisíc mŕtvych alebo nezvestných.

Zdroj: SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.