Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
3. decembra 2013 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Ratingová agentúra Fitch potvrdila ratingy SPP a Eustreamu na úrovni A-

Dôvodom rozhodnutia Fitch sú plány slovenskej vlády stať sa jediným akcionárom SPP. Súčasní akcionári SPP, ktorými sú slovenská vláda a Energetický a Průmyslový Holding (EPH), a.s., momentálne rokujú o pláne reorganizácie. Podľa Fitch by však reorganizácia plynárenskej spoločnosti mohla ovplyvniť jej cash flow a úverové možnosti. Agentúra nevylučuje zníženie ratingu aj o niekoľko stupňov, všetko však bude závisieť od viacerých faktorov, medzi nimi výslednej kapitálovej štruktúry či podpory spoločnosti zo strany vlády.

Okrem SPP ratingová agentúra zároveň potvrdila rating dlhodobých záväzkov na úrovni A- aj pre dcérsku spoločnosť Eustream. Rating divízie vychádza z hodnotenia materskej firmy, nakoľko je s ňou úzko finančne prepojená, napriek štatútu Eustreamu ako nezávislého prevádzkovateľa prepravnej siete.

Copyright © TASR 2013

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.