Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
20. novembra 2013 Jadrová energia od Energia.skTASR

Poslanci EP odobrili aj náklady na demontáž atómoviek, SR dostane 200 mil. eur

Na summite EÚ začiatkom februára sa SR dozvedela, že Európska rada v záujme podpory jadrovej bezpečnosti v Európe vyčlenila na obdobie rokov 2014 až 2020 ďalších 860 miliónov eur určených na vyraďovanie zastaraných jadrových reaktorov v Bulharsku, Litve a na Slovensku.

Z tejto sumy je najvyššia suma určená na demontáž jadrovej elektráreň Ignalina v Litve (400 miliónov eur), na odstavenie reaktorov v Jaslovských Bohuniciach dostane SR 200 miliónov eur a bulharská atómová elektráreň Kozloduj má prisľúbených 260 miliónov eur.

Ide o finančné sumy v rámci rozpočtového obdobia 2014-2020, ktorého výšku dnes odsúhlasili poslanci EP. Výdavky na demontáž jadrových elektrární v troch členských štátoch sú súčasťou dlhodobého rozpočtu EÚ.

Copyright © TASR 2013

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.