Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
13. novembra 2013 Jadrová energia od Energia.skSITA

Portfólio zahraničných objednávok spoločnosti ROSATOM dosiahlo 66,5 miliardy USD

„Vo svojom strategickom pláne do roku 2030 si spoločnosť ROSATOM stanovila za cieľ postaviť a  spustiť do prevádzky vyše 30 jadrových elektrární v zahraničí,” uvádza sa v správe.

V roku 2012 vyrobili jadrové elektrárne v  Rusku 177,3 miliardy kW/h elektriny, čo je o  2,7% viac ako v  roku 2011. Podľa Výročnej správy ide o najvyššie množstvo za všetky roky prevádzky ruských jadrových elektrární. ROSATOM okrem toho zvýšil v  roku 2012 ťažbu uránu o 7% v  porovnaní s  predchádzajúcim rokom (o  7,6 tisíc ton viac) a plánuje podstatne zvýšiť ťažbu na území Ruskej federácie.

Ako uvádza správa, v roku 2012 ROSATOM výrazne zvýšil investície do ochrany životného prostredia, a to na úroveň takmer 505 miliónov USD. Pre porovnanie, v roku 2011 predstavovali investície do tejto oblasti 364 miliónov USD.

Zdroj: Rusatom Overseas

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.