Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
13. novembra 2013 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Ceny ropy vzrástli, komodita zmazala časť strát z predchádzajúceho dňa

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v decembri sa dnes krátko popoludní v Kuala Lumpur predával za 93,34 USD (69,49 eura). To je o 30 centov viac ako v predchádzajúci deň, keď sa cena kontraktu prudko prepadla o 2,10 USD a obchodovanie sa uzavrelo na úrovni 93,04 USD/barel, ktorá predstavuje päťmesačné minimum.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent dnes vzrástla o 49 centov na 106,04 USD za barel.

Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg predpovedajú, že zásoby ropy v USA v týždni do 8. novembra vzrástli v priemere o 800.000 na 386,2 milióna barelov.

Okrem toho obchodníci vyčkávajú na výsledok ďalšieho kola rokovaní o iránskom jadrovom programe, ktoré by sa malo uskutočniť na budúci týždeň v Ženeve. Prvé kolo rozhovorov tento týždeň neprinieslo žiadnu dohodu.

(1 EUR = 1,3432 USD)

Copyright © TASR 2013

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.