Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
11. novembra 2013 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Kanadská Talisman Energy predáva časť aktív firme Petronas za 1,5 mld. CAD

Kontrakt umožní firme Talisman Energy posunúť sa bližšie k svojmu cieľu, ktorým je predaj aktív do polovice roku 2014 za 2 až 3 miliardy USD (1,49 až 2,23 miliardy eur). Spoločnosť sa rozhodla pre predaj aktív s cieľom znížiť dlh a náklady potom, ako ceny plynu v Severnej Amerike klesli minulý rok na 10-ročné minimum. Výkonný riaditeľ Hal Kwisle začiatkom týždňa priznal, že akcionári sú netrpezliví a poukazujú na pomalé tempo predaja. Vtedy uviedol, že do konca tohto roka by firma chcela oznámiť dva kontrakty o predaji aktív.

Spomínanú akvizíciu aktív v oblasti Montney zrealizuje spoločnosť Progres Energy Canada. Tú malajzijský koncern Petronas kúpil minulý rok za 5,2 miliardy CAD.

(1 EUR = 1,4042 CAD, 1 EUR = 1,3431 USD)

Copyright © TASR 2013

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.