Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
9. novembra 2013 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Pozitívne údaje z amerického trhu práce posunuli cenu WTI bližšie k 95 USD

V americkej ekonomike vzniklo v októbri 204.000 nových pracovných miest, čo je podstatne viac než očakávali analytici. Tí počítali s vytvorením zhruba 120.000 nových pracovných pozícií. Miera nezamestnanosti síce vzrástla zo septembrových 7,2 % na 7,3 %, pod zvýšenie sa však podpísal najmä fakt, že federálni zamestnanci, ktorí počas 16 dní trvajúcej odstávky vlády museli ostať doma, boli evidovaní ako nezamestnaní. Ekonómovia sú presvedčení, že najnovšie údaje z trhu práce sú ďalším signálom zlepšujúceho sa stavu ekonomiky, a to znamená aj možného neskoršieho vyššieho dopytu po rope.

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v decembri vzrástla na záver piatkového obchodovania (8.11.) o 40 centov a obchodovanie uzatvorila na úrovni 94,60 USD (70,43 eura) za barel (159 litrov). Ešte výraznejšie sa posunula cena ropy Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne. Jej cena sa zvýšila o 1,66 USD a obchodovanie uzatvorila na úrovni 105,12 USD/barel.

(1 EUR = 1,3431 USD)

Copyright © TASR 2013

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.