Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
7. novembra 2013 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Spoločnosť RWE údajne pripravuje prepúšťanie

Nemecká energetická spoločnosť RWE údajne pripravuje prepúšťanie. Firma chce v Nemecku zrušiť počas niekoľkých nasledujúcich rokov 2 500 pracovných miest. V stredu o tom informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj oboznámený s týmito plánmi. Zdroj zároveň informoval, že spoločnosť chce prepúšťať aj vo Veľkej Británii a v Holandsku. Celkovo by RWE mala podľa agentúry Reuters zrušiť približne 3 400 pracovných miest. Spoločnosť odmietla tieto informácie komentovať.

Spoločnosť RWE negatívne ovplyvnil pokles veľkoobchodných cien energií a boom v oblasti obnoviteľných zdrojov energie (OZE). Konvenčné elektrárne sa tak dostali do straty a hľadajú priestor na šetrenie a zbavovanie sa aktív. Podľa analytikov by spoločnosť mohla napokon celkovo prepustiť 10 tis. zamestnancov zo súčasných 70 tis. pracovníkov. V Nemecku spoločnosť zamestnáva 14 500 ľudí. RWE obmedzuje investície a plánuje zatvoriť niektoré elektrárne, aby znížila svoj dlh vo výške 35 mld. eur.

Skupina RWE pôsobí aj na Slovensku. Od roku 2003 ovláda 49-percentný podiel v distribučnej spoločnosti Východoslovenská energetika, a.s. (VSE). Zvyšný podiel VSE ovláda Fond národného majetku SR, akcionárske práva však vykonáva Ministerstvo hospodárstva SR. Od roku 2008 na slovenskom trhu s plynom pôsobí aj RWE Gas Slovensko.

Zdroj: SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.