Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
28. októbra 2013 Elektrina a elektrická energia od Energia.skTASR

WANO úspešne zavŕšila partnerskú previerku na bohunickej elektrárni V2

„Niekoľko opatrení, ktoré boli prijaté od predchádzajúcej previerky v roku 2007, zabránilo opakovaniu odporučení z predchádzajúcich previerok a ukázali zlepšenie v cieľových oblastiach,“ uviedol počas záverečného stretnutia s manažmentom SE zástupca WANO Igor Zonov.

Burdová pripomenula, že experti počas previerky WANO (Peer Review) posudzujú a hodnotia rôzne oblasti riadenia, prevádzky a údržby jadrového zariadenia. „Previerka nemá charakter inšpekcie a prebieha na dobrovoľnom základe,“ zdôraznila.

WANO partnerské previerky sa podľa Burdovej konajú približne raz za 6 rokov, s tzv. Follow-up review následnou previerkou, ktorá by mala byť približne každé dva roky.

Poslaním misie WANO je podľa nej maximalizovať bezpečnosť a spoľahlivosť jadrových elektrární na celom svete prostredníctvom vzájomnej spolupráce pri hodnotení, porovnávaní a zlepšovaní výkonnosti, a to prostredníctvom vzájomnej výmeny informácií, ako aj využívaním najlepších svetových praktík a skúseností.

Slovenské elektrárne, a. s., sú najväčším výrobcom elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa ich hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel so 66-% podielom. Zvyšných 34 % akcií vlastní Fond národného majetku SR, ktorého akcionárske práva vykonáva Ministerstvo hospodárstva SR. Ku koncu roka 2012 spoločnosť zamestnávala 5171 pracovníkov.

Copyright © TASR 2013

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.