Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
16. októbra 2013 Efektívnosť v energetike od Energia.skTASR

Odborníci hľadajú v Trnave budúcnosť energetických zdrojov regiónov

V úvode pozdravil rokovanie prostredníctvom videozáznamu podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič, ktorý sa zameral na výzvy, pred ktorými Európska únia v tejto oblasti stojí. V programe konferencie sú aj vystúpenia partnerov TTSK z rakúskeho Burgenlandu a maďarského Györu, ktorý priniesli tamojšie skúsenosti. Ďalšie príspevky sú zamerané na témy ako Využitie biomasy ako obnoviteľného zdroja energie, Inovatívna produkcia energie s kombináciou s odpadmi či Vývoj a situácia fotovoltiky na Slovensku. Zástupcovia z TTSK informovali o aktivitách kraja v oblasti energetiky i skúsenostiach s využívaním geotermálnej energie v meste Galanta.

„TTSK sa dlhodobo venuje problematike energetiky, úspor energie, ale i téme zhodnocovania a energetického využitia odpadov. Realizujeme viacero projektov predovšetkým s našimi rakúskymi partnermi, ktorých cieľom je hľadať možnosti, ako efektívne využívať v rámci možností tie zdroje, ktoré máme tu doma, na našom území,“ informoval TASR riaditeľ sekcie regionálneho rozvoja TTSK Marián Cipár. Na konferencii sa okrem odborníkov z prerokovávanej oblasti zúčastňujú i študenti MtF.

UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam.

Copyright © TASR 2013

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.