Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
15. októbra 2013 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Trhy vyčkávajú, ako sa vyvinie situácia v USA, cena WTI sa drží nad 102 USD

Kongres musí zvýšiť dlhový limit do 17. októbra, ak chce zabrániť platobnej neschopnosti USA. Podľa najnovších vyhlásení zo Senátu by sa dohoda v hornej komore Kongresu mohla zrodiť ešte dnes, napriek tomu podľa informácií agentúry Bloomberg centrálne banky vo svete pripravujú núdzové riešenia, ak by k defaultu došlo.

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v novembri klesla v neskorých popoludňajších hodinách v Bangkoku v rámci elektronického obchodovania na newyorskej burze o 4 centy na 102,37 USD (75,47 eura) za barel. Na záver pondelkového obchodovania (14.10.) sa cena zvýšila o 39 centov a uzatvorila na úrovni 102,41 USD/barel.

Mierny pokles zaznamenala aj cena severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne. Tá klesla o 22 centov na 110,02 USD/barel.

(1 EUR = 1,3564 USD)

Copyright © TASR 2013

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.