Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
7. októbra 2013 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Shell zvýšil produkciu v kľúčovom irackom ropnom ložisku Majnoon na 175.000 bpd

Ložisko Majnoon s rezervami okolo 12,5 miliardy barelov sa nachádza v provincii Basra, približne 550 kilometrov juhovýchodne od Bagdadu. Džaafar zároveň dodal, že v spolupráci s malajzijskou spoločnosťou Petronas plánuje Shell produkciu z ložiska už na začiatku roka 2014 zvýšiť na viac než 200.000 barelov denne.

Kontrakt na ťažbu zo spomínaného ložiska udelila iracká vláda v decembri 2009, pričom spoločnosti prisľúbili, že v priebehu 10 rokov zvýšia produkciu ropy na 1,8 milióna barelov za deň. V tom období sa ťažba pohybovala okolo 45.000 barelov denne. Súčasťou zmluvných podmienok bolo aj skvalitnenie miestnej infraštruktúry a vybudovanie nových zariadení.

Copyright © TASR 2013

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.